Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony.

Tisztelt Ház! Abban a ritka és szerencsés helyzetben vagyok, hogy kapcsolódhatom a Fidesz-Magyar Polgári Párt igen tisztelt képviselõjének azon megnyilatkozásához, hogy a Magyar Demokrata Fórum nevében is szeretnénk megköszönni a konstruktivitást, amit tapasztaltunk az elõterjesztõ részérõl, hisz ebben a körben benyújtott módosító javaslatainkat is -legalábbis, ha jól tudom - támogatják a bizottságok is, és az elõterjesztõ is. Ha tehát 104-bõl 47-48-at támogat az elõterjesztõ, akkor az nem olyan rossz arány. Az más kérdés, hogy jó lenne, ha kevesebb módosító indítványt kellett volna benyújtanunk, mert lassan egy új kerettörvényt is lehetett volna ennyi idõ alatt alkotni, de majd a kormány fogja eldönteni - én magam megmondom õszintén nem tudom eldönteni -, hogy koherens vagy inkoherens ez a törvény ennyi módosító javaslat után, de biztosan az lesz.

Ami a témakört illeti, módosító indítványt nyújtottunk be a biztosítószövetkezetek tagszámával kapcsolatosan, nevezetesen azt indítványoztuk a nagyobb biztonság érdekében, hogy 20 helyett 50 tag alapíthasson szövetkezetet, hisz több személy közös kockázatvállalása a tagok biztonságát növeli. Ugyancsak módosító indítványt nyújtottunk be ehhez a körhöz az összeférhetetlenséggel kapcsolatosan. Nem lehet tisztségviselõ és a biztosítószövetkezettel nem létesíthet munkaviszonyt az a személy, aki a biztosítószövetkezet mûködési területén lévõ települési önkormányzat polgármestere, helyettese vagy jegyzõje. Képviselõtársaim bizonyára tudják, hogy itt mirõl van szó.

Végül, de nem utolsósorban ugyancsak módosító indítványt nyújtottunk be a fogyasztói érdekvédelem miatt abban a körben, hogy a biztosítási szövetkezet a 42. §-ban meghatározott tevékenységet engedély birtokában folytathat csak. Meggyõzõdésem, hogy ez is jobbítja a törvényt. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage