Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Nem tudom eldönteni, hogy félreértették a célzásomat vagy nem, csak arra akartam utalni, hogy az az alaptõke-mennyiség, amit a kormány minimális biztonsági tõkeként meghatározni kíván, az minimális.

(19.10)

A mai világban a forint jelenlegi elinflálódott helyzetében ez az összeg közepes vállalkozások esetében is produkálható, és nem biztos, hogy közepes nagyságú vállalkozásoknak önmagukban ma Magyarországon szabadna biztosítóintézetet létrehozniuk. Csak megfelelõ anyagi és szakmai háttérrel szabadna létrehozni biztosítókat a magyar biztosítási piacon.

Ezzel nem a verseny ellen akarok beszélni. Tehát a versenyre szükség van, ezen a piacon is szükség van új biztosítók megjelenésére, a biztosítási piacon lévõ termékskála növelésére, a módozatok versenyére. De azt gondolom, hogy megfelelõ alapja és megfelelõ felelõssége kell legyen ennek a versenynek, és ebben a törvény nem kellõen szigorú.

Ami az értéktartást illeti, azzal tökéletesen egyetértek. Örülök Bakonyi úr felszólalásának és a minisztérium véleményváltoztatásának is, mert lehetõvé teszi, hogy bizonyos idõközönként az alaptõke - amennyiben úgy tûnik, hogy az már alacsony a bekövetkezett infláció következtében - korrigálásra kerüljön. Tehát az inflációkövetésre és az alaptõke karbantartására vonatkozó javaslatot én is üdvözlöm. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage