Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Ehhez a részhez egy olyan módosító indítványt nyújtottam be, amit azért jelzésképpen szeretnék néhány szóval érzékeltetni, annál is inkább, mert a minisztérium nem támogatja. Itt a felügyelettel, a felügyelet jogállásával, a felügyelet funkciójával kapcsolatos árnyalatnyi véleménykülönbségrõl van szó; azt gondolom ugyanakkor, hogy ez az árnyalat fontos.

Arról van szó, hogy a felügyelet a mi meggyõzõdésünk szerint a biztosítási piac egészét kell hogy áttekintse és annak a mûködését kell hogy értékelje. Az számunkra nyilvánvaló, hogy ez együtt jár azzal is, hogy a biztosítási piac egyes szereplõinek tevékenységét is számba veszi és valamilyen módon értékeli is, de semmiképp nem tartjuk szerencsésnek a törvényben úgy rögzíteni, hogy sorba vesszük a biztosítási piac szereplõit és azokat értékeli a felügyelet.

A mi elgondolásunk liberálisabb felügyeleti jogosítványokat tételez fel, a biztosítási piac egészét, nem pedig az egyes szereplõket értékeli, és azt gondolom, hogy ez nem elhanyagolható szemléletbeli különbséget is jelent. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage