Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm szépen, tisztelt elnök úr. Tisztelt Országgyûlés és kedves Puha Sándor Képviselõtársam! Ma utoljára emelkedem szólásra az állatorvosok ügyében. (Derültség.) Nem vagyok sem tiszteletbeli, sem gyakorló, de olyan jelenségekre lettem figyelmes , amelyek arra intettek, hogy mégis néhány javaslatot, kapcsolódó módosító indítványt adjak be. Természetesen azokhoz nem adtam be, amelyek eleve nem nyerték el a támogatásokat.

Itt szûkítést javaslok; egyszerûen azt, hogy a területi szervek elnökei közül ne választott hat tag vagy választott x tag lehessen az elnökség tagja, hanem a területi szervek elnökei automatikusan. Ugyanis ha az elnökségnek valamennyi területi szervi elnöke ilyen módon tagja, akkor ez a megoldás nemcsak az esetleges visszaélések lehetõségét zárja ki, de érvényesítéséhez újabb választási procedúra sem szükséges.

Az elõzõ ponthoz csak egy gondolat erejéig visszatérve: megértem és osztom képviselõtársam aggályát, de azt gondolom és õszintén bízom abban, hogy a Magyar Állatorvosi Kamara tagjai közül - tekintettel arra, hogy rendkívüli közgyûlésrõl volt az elõbb szó - csak úgy, ötletszerûen kétnaponta nem fogja bárki ezt összehívni.

Mindenesetre - visszatérve ehhez - véleményem szerint nincs annyi területi szerv, hogy azok elnökei, mint olyanok, komplett testületként önmaguk ne jelenthessék egyúttal az elnökséget is. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage