Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Ilyen értelemben nehezen lesznek felfedezhetõek ellentmondások a különbözõ nyilatkozatok, illetve a Határozatok Tárában megjelent határozat kapcsán, mert a Határozatok Tárában megjelent határozatok 6. pontja foglalkozik a betegszabadság kérdésével, s egyébként a IX. hó 7-ei kormányülésrõl számol be a IX. hó 14-én megjelent Határozatok Tára. Ez azt a szöveget tartalmazza, hogy az Alkotmánybíróság döntésének függvényében elõterjesztést kell készíteni a kormány részére a 25 napos betegszabadsággal kapcsolatban. Hangsúlyozom, hogy egy 7-ei kormányülésrõl van szó. Ezek után az Alkotmánybíróság IX. 13-án hozott határozatot, hogy a 25 napos betegszabadsággal kapcsolatban alkotmányos aggályokat fogalmaz meg, s ezután került sor a kormány egy másik ülésén az azzal kapcsolatos vitára, hogy vajon ezek után milyen megoldást hozzon a kormányzat.

Az a döntés tehát az Alkotmánybíróság döntését megelõzõen született és azt tartalmazta - tekintettel arra, hogy a kormány akkor már tudta, hogy az Alkotmánybíróság ezzel az üggyel kapcsolatban a közeljövõben döntést fog hozni -, hogy annak figyelembevételével kell a továbbiakban a kormánynak errõl döntést hoznia.

A IX. hó 7-ei kormányülésen született döntés, ahogy azt már korábban is említettem, és ahogy az a kormány ügyrendjének is megfelel, a kormány jelen lévõ tagjainak többsége által meghozott döntés volt. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage