Dögei Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DÖGEI IMRE (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! A kérdésem: Kapnak-e állami támogatást az aszálykárosultak? Azonban egy alkérdést is hozzá kell tennem: Miért kell kiszárítani a termõföldet, miniszter úr?

Most fog dönteni a kormány az 1995. évi aszálykárok utólagos állami koncepciójáról, de a döntést húzzák, mint a rétestésztát. Aki gyorsan ad, kétszer ad. Október 31-ig kell a termelõknek dönteni arról, hogy az üzemviteli hiteleket visszafizetik vagy újabb üzemviteli hitelszerzõdéseket kötnek a bankokkal, ezért az üzemi vezetõknek és a kistermelõknek már most tudniuk kellene, hogy milyen pótlólagos állami támogatásra számíthatnak az aszálykáraik miatt, de errõl mély csend tapasztalható. Ha a kormány a kedvezõ és a termelõknek hasznos döntést tovább halogatja, akkor nem lesz elegendõ magyar gabona, annak ellenére, hogy a világpiaci pozíciónk most igen jó.

Kérdezem miniszter urat, hogy mikor és mekkora pótlólagos támogatásban részesülnek az aszálykárosultak. Várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage