Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Úgy gondolom, nem nekem a tisztem és nem Toller László tiszte, hogy bármely interpellációt minõsítsen. Az interpelláció az interpelláló és az interpellált ügye, legalábbis a Házszabály értelmében az kellene hogy legyen, és mindaz a téma is, ami az interpelláció lényegéhez kapcsolódik.

Ugyanakkor úgy gondolom, megengedhetetlen, hogy a kormánypárt minõsítse bármely ellenzéki képviselõ interpellációját, különösképpen abból a szempontból, hogy vajon az interpelláció tartalma helyes-e vagy sem. A Házszabály értelmében ezt a Ház elnökének van joga észlelni, megtenni. A Ház elnöke adott esetben visszaadhatja az interpellációt, ha az nem a Házszabálynak megfelelõen került volna elõterjesztésre. Semmiképpen sincs azonban joga az ellenzéki frakcióvezetõ helyettesének, adott esetben a kormányzati oldalnak, hogy az ellenzéki képviselõ interpellációját ilyen módon minõsítse.

Az, hogy a téma lényegét illetõen az interpelláló hangneme megfelelõ volt- e, túl enyhe volt vagy túl szigorú - úgy gondolom, ezt megint csak nem a mi feladatunk elbírálni, de azt vissza kell utasítanom, hogy Toller képviselõ úr olyan hangnemben minõsítse azt, ahogy tette a felszólalásában. (Derültség és zaj a bal oldalon.) Ezt a Független Kisgazdapárt sem Toller képviselõ úrtól, sem mástól nem fogja tudomásul venni.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage