Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történõ tárgyalás elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk négyötödének szavazata szükséges. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az elõterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.

A törvényjavaslat megtárgyalására kijelölöm az önkormányzati bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány T/1511. számon, sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló törvényjavaslatát, melyet a múlt heti futárpostában kaptak kézhez képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 212 igen szavazattal, 28 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Most azoknak az elõterjesztéseknek a sürgõs tárgyalásáról határozunk, amelyeket a hét végi futárpostában kaptak kézhez képviselõtársaim.

A kormány - ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta az államháztartásról szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát, T/1543. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 30 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány - ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a társasági adóról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát, T/1504. számon. (A teremben megszólal egy mobil telefon.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Megállapodtunk abban, hogy mobil telefonjaikat kikapcsolják az ülésteremben, és ugyanezt kértük a sajtó képviselõitõl is. Kérem, hogy - különösen ilyen szavazások környékén - tartsák be ezt a megállapodásunkat.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, 37 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

A kormány - szintén sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát, T/1503. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 49 ellenszavazattal, 1 tartózkodással az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

A kormány - ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta az általános forgalmi adóról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát, T/1502. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 51 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

A kormány - szintén sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a helyi adókról szóló törvény és a gépjármûadóról szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatát, T/1505. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 igen szavazattal, 51 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

A kormány - ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta az adózás rendjérõl szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát, T/1548. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, 51 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Az interpellációs idõszak végén elhangzott egy elnöki bejelentés, amelyben jeleztük, hogy további bizottsági elõkészítésre figyelemmel a mai napon nem kerülhet sor a devizáról szóló törvényjavaslat határozathozatalára. A Házszabály 49. §-ának elõírásai alapján most az elõterjesztés tárgyalását megnyitom és elnapolom. A határozathozatalra a jövõ héten kedden kerül sor.

Soron következik az élelmiszerekrõl szóló törvényjavaslat zárószavazása. A törvényjavaslatot T/1303. számon, az egységes javaslatot pedig T/1303/15. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az élelmiszerekrõl szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a törvényjavaslatot 280 igen szavazattal... (Taps.).., ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

(17.00)

Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportja nevében dr. Szántó Mihály kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage