Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A KDNP kezdettõl fogva támogatta a beterjesztett határozati javaslatot, elfogadta a konszenzussal hozott módosító javaslatokat. Támogattuk a mezõgazdasági és a környezetvédelmi bizottságok megelõzõ erõfeszítéseit is, hogy valós képet lehessen felmutatni az ország szívében elhelyezkedõ térség akut problémáiról.

Kiderült, hogy a természet pusztulása, az élõvilág további szegényedése visszafordíthatatlan. Állami beavatkozás nélkül az ország gyümölcsöskertje is veszélybe kerül a két nagy folyó között vízhiány miatt.

Az elfogadott határozati javaslat azt az alapvetõ célt teljesíti, hogy ezen nemzetgazdasági szintû feladat kormányszintre kerüljön, ne vesszen el a tárcaközi harcokban. Mindannyian tudjuk, hogy ez csak a jó kezdetet teremti meg, de a sikeres megoldás további összefogást, óriási szervezõmunkát igényel. A lehetõség adott, hogy történelmi léptékkel mérve elõremutató, igazi országépítés valósuljon meg. Ezért a Kereszténydemokrata Néppárt támogatta ezen javaslat elfogadását.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage