Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló törvény a gazdaság mûködését jelentõsen befolyásolja, és nemcsak a jövedéki termékek körében. Végrehajtása és betartása hõmérõje a legális gazdaság érvényre jutásának, a piacgazdaság mûködésének. A jelenlegi módosítás az alkalmazhatóság, a végrehajthatóság fontos követelményét segíti. Ezért a KDNP igennel szavazott.

Az eddigi módosításoknál is hangsúlyoztuk, hogy a törvény további változtatásokat igényel, az élelmiszertörvény elfogadása után a fûszerpaprika jövedéki termékek közé sorolását is újra kell értékelni. Valószínû, célravezetõbb egy megfelelõ minõségbiztosítási rendszerrel védeni és versenyképessé tenni.

A most elfogadott törvénymódosítás a kis sörfõzdék versenyben maradását lehetõvé teszi. A jövedéki alanyok elõzetes zárjegyvásárlása mindenképpen nehezíti helyzetüket, de el kell ismerni, hogy fegyelmezettebb gazdálkodásra készteti õket. A kiskereskedelem és a nagykereskedelem szétválasztása, illetve harmónikus együttmûködésére is elõremutató a módosítás. Remélhetõleg az ezzel kapcsolatos anomáliák miatt nem kell többet egyetlen nagy áruházat sem bezárni.

Ezért a kereszténydemokraták igen szavazatot adtak az egész javaslatra. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage