Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Ház! Most a képviselõcsoportok álláspontját csoportonként egy-egy képviselõ kifejtheti. Megkérdezem a Szabad Demokraták Szövetsége frakcióját, kívánja-e álláspontját a törvényjavaslattal kapcsolatban elõadni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Ugyanezt megkérdezem a Magyar Demokrata Fórumot érintõen. Kívánja-e az országgyûlési határozati javaslattal kapcsolatban véleményét kifejteni? (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánja.

Nem fogom részletezni. Az MSZP részérõl van-e ilyen igény? (Senki sem jelentkezik.) Nincs.

A Független Kisgazdapárt részérõl kíván-e valaki felszólalni? (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Megadom a szót a Kereszténydemokrata Néppárt álláspontjának megindoklására dr. Hasznos Miklós képviselõ úrnak. (Dr. Hasznos Miklós: Csak a szavazást szeretnénk majd megindokolni!) Tehát elõzetesen a KDNP sem kíván a vitában felszólalni.

Végül megkérdezem a Fidesz-Magyar Polgári Párt frakcióját, kíván-e valaki a vitában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Formális kérdés, nem is teszem fel, hogy kíván-e válaszolni Baráth Etele, hiszen érdemi vita nem volt. Kíván-e kiegészítést tenni a korábban elmondottakhoz? (Dr. Baráth Etele: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Akkor a határozathozatalhoz érkeztünk el. A módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés a H/944/5. számú ajánlás szerint. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a környezetvédelmi bizottság H/944/5. számú ajánlásában levõ módosító indítványait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot... (Folyamatos nagy zaj.) Csendet kérek, képviselõtársaim! Még nem ért véget a határozathozatal! Egyrészt ezt kihirdetem, de ezt követõen még mindig lesz határozathozatal. Tehát kérem, hogy õrizzük meg a Ház határozatképességét.

Az Országgyûlés 214 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 27 tartózkodás mellett az említett módosító javaslatokat elfogadta.

Az országgyûlési határozat feletti zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor, így az álláspontok indoklása is majd akkor lesz lehetséges.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az agrárpiaci rendtartásról szóló 1993. évi VI. törvény módosítása tárgyában benyújtott törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ tárgyalásának folytatása és a határozathozatal. Az elõterjesztést T/1415. számon, a kijelölt mezõgazdasági bizottság ajánlását pedig T/1415/13. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a délelõtt folyamán már elhangzott a miniszteri expozé és a kijelölt bizottság többségi és kisebbségi véleménye.

Tisztelt Országgyûlés! Most a képviselõcsoportok álláspontjukat csoportonként egy-egy képviselõ felszólalása útján kifejthetik. Az SZDSZ képviselõcsoportja nevében dr. Gombos András jelezte felszólalási szándékát. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage