Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. A határozathozatalt megelõzõen kíván szólni az államtitkár úr. Tisztelt Országgyûlés, a módosító javaslatokról várhatóan jövõ héten határoz az Országgyûlés.

Soron következik a vámtarifáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1294. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/1294/10. számon kapták kézhez. A kormányt e kérdéskör tárgyalásában Akar László államtitkár úr képviseli, elõzetes bejelentés alapján.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok - nevezetesen a gazdasági, az európai integrációs, a költségvetési, a kulturális és a mezõgazdasági bizottságok - elnökeit, kíván-e valaki elõadót állítani. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

A törvényjavaslat terjedelme, illetve a benyújtott módosító javaslatok száma és az azok közötti összefüggések nem teszik szükségessé, hogy a Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében a részletes vita során összekapcsolásokat alkalmazzunk. Így a törvényjavaslat részletes vitáját valamennyi módosító javaslatra külön-külön nyitom meg.

Az ajánlás 1. számú pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta.

A 2. számú pontban a 11. § (1) bekezdésének kiegészítése található, amely a vámtarifa referenciális hasábjainak kezelésével kapcsolatos rendelkezéseket kívánja módosítani. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) A részletes vita e szakaszát lezárom, mert szólásra jelentkezõ nem volt.

A 3. számú pontban a 15. § a) pontjának kiegészítése található. Ez a rendelkezés a vámtételek csökkentésének lehetõségét kívánja biztosítani a kultúra, az oktatás, az informatika területén jelentkezõ fejlõdés elõsegítése céljából. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett; a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kaphat szót. Kérdezem államtitkár urat, hogy most, vagy a határozathozatalt megelõzõen kíván-e szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage