Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Õszintén szólva nincs igazán mire reagálnom, mert ami itt elhangzott ebben az ötperces felszólalásban, az tulajdonképpen nem létezik. A problémát nyilván az jelentette, hogy a mai napra képviselõtársunknak nem volt semmilyen témája, és emiatt erõszakot követett el az önkormányzatokkal kapcsolatos ügykörön.

Arról már nem szívesen beszélnék, hogy címzett- és céltámogatás ügyben a kormányzat semmilyen korlátozó intézkedést nem tett, semmi olyan törvényjavaslatot be nem nyújtott, ami az önkormányzati rendszer alapjait érintette volna. Következésképpen: semmilyen olyan veszély nincsen, ami azt eredményezné, hogy "durva támadás az önkormányzati demokrácia ellen" készülõdne.

Egyszerûen arról van szó, hogy Torgyán képviselõtársunk fölállt, és mint már annyiszor, ismét mondott valamit, és mint már annyiszor, ennek ismét nincsen semmi köze a valósághoz. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Azt a kérdést kell sajnos feltennem: mire való a napirend elõtti felszólalás, hol van ezekben a felszólalásokban a halaszthatatlan, országos jelentõségû, rendkívüli ügy? Miért van szükség arra, hogy minden parlamenti ülésnapon egy-másfél órán keresztül nem létezõ ügyekrõl kell itt beszélni, és ezzel fontosabb ügyektõl elvonni a figyelmet? Olyan ügyektõl, amelyekrõl itt kellene beszélni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok képviselõinek padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage