Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Ház! Nem mindig látványos, nem mindig parttalan, és soha nem eredményes az érdekegyeztetés. Ez az elmúlt idõszak és a most közelgõ sztrájkhullám kellemetlen konklúziója, és azt gondolom, ha tényleg elõbbre akarunk lépni, akkor most már nem azt kellene mondani, hogy '90 és 94 között sem volt kellõ mélységû hatáselemzés, hisz a Házszabály éppen azért írta elõ, hogy legyen, mert az a tapasztalat: kell hogy legyen. Ha eddig nem volt jó, ez nem mentség arra, hogy egy házszabályi rendelkezést ne kellõ mélységben tartsunk meg.

A személyi jövedelemadó kérdésében tavaly képviselõi kérelemre kaptuk meg azokat a modellszámításokat, amelyek lehetõvé tették, hogy képviselõként áttekintsük, mit is eredményez valójában az egyes társadalmi rétegekre.

Megkaptuk, tehát voltak, de hivatalból nem kaptuk meg. Jelen pillanatban még mindig nem kaptuk meg, de elképzelhetõ, hogy meg fogjuk kapni. Azt gondolom, közös érdek, ellenzéki és kormánypárti egyaránt, hogy tudjuk, mit csináljunk, tudjuk, hogy hol sértünk érdeket, és hol támogatunk érdeket, és ennek a fényében eredményesebben dolgozzunk. Itt a visszamutogatásnak - azt hiszem - most már lejárt az ideje.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage