Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt számos alkalommal rögzítette már álláspontját, hogy a kormánynak minél elõbb közzé kellene tennie a rövid, közép és hosszú távú idõszakra vonatkozó olyan konkrét gazdasági terveit, amelyekbõl nyomon volna követhetõ, hogy a kormány ténylegesen milyen úton kíván haladni, és hogy abból kiszámítható legyen, milyen hatása lesz ennek a törekvésnek.

Sajnálatos módon a mai napig ezt nem tudtuk elérni, sõt a káoszhelyzet tovább fokozódott, hiszen az érdekegyeztetésre való utalással késõbb mindig megváltoztatja a kormány a korábbi saját nyilatkozatát, újabb és újabb variációk elõterjesztésérõl hallunk a sajtóból, rádióból, televízióból, miközben a korábbit sem sikerült teljes részleteiben megismernünk.

Úgy gondoljuk, ez egy olyan felelõtlen kormányzati magatartás, amelynek természetszerûleg nem is lehet más következménye, mint az állandóan szaporodó sztrájkhullámok, mint a legkülönbözõbb társadalmi rétegektõl jelentkezõ sztrájkigények, mert hiszen ma már a fizikai munkástól kezdve az orvosi társadalomig és a pedagógusokig bezárólag minden oldalról ilyen igénnyel lép fel a társadalom, mert más kiutat nem lát.

Miután Kökény államtitkár úr egy kis versikével fejezte be mondandóját, engedje meg elnök úr, hogy én is egy néhány soros versre hivatkozzam, ami a következõképpen hangzik: Bokros uram, Bokros uram! Mi a kínod, édes fiam? Tök sötét van a szobában, kikapcsolták, nincsen áram. A számlával sáros lettem, nem fizettem, inkább ettem. Topogok mint a vak varjak..., (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jézus Mária!) ...fejjel megyek a falnak. Sajnos, a kormány is! (Zaj és közbeszólások.)

Köszönöm szépen.

(9.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage