Herbály Imre Tartalom Elõzõ Következõ

HERBÁLY IMRE, a mezõgazdasági bizottság elõadója: Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Elõször is engedjék meg, hogy elnézést kérjek azért, mert távol voltam. Úgy tudtam, hogy Gráf József képviselõtársam ismertette a mezõgazdasági bizottság álláspontját e témában is.

Nagyon röviden a következõt mondanám. A bizottság megtárgyalta az 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló, 1548. számú törvénymódosító javaslatot, és azt 12 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

A vita tulajdonképpen két csomópont körül alakult ki, és ez eredményezte ezt a szavazást. Az elsõ a feketegazdaság elleni harc eszközrendszere köré csoportosult, miszerint a bizottság tagjai óva intették a törvénymódosítót az esetleges alkotmányellenes eszközök használatától. A másik dolog, a másik vitapont az adózók teherviselõ-képességére hívta fel a figyelmet, hisz az adóelõleg megfizetése bizonyos vonatkozásban elsõsorban azokra az adózókra, akiknek a vélelmezett adót az elõzõ hónapban már 50 százalékban meg kellett elõlegezni, nagy terhet ró.

Mindezek mellett a bizottság úgy érezte, hogy az adózás rendjérõl szóló törvény módosítása idõszerû, indokolt, és ezeknek a kifogásoknak az elõzetes jelzésével alkalmasnak tartotta a törvénymódosítást általános vitára. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage