Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Ön valóban nagyon pontosan idézte a jelenlegi helyzetet; nevezetesen, hogy ez a '90. évi LXX. törvény rendelkezett az egész ügyben. És meg is szabott ott egy határidõt, hogy meddig kell ezt a kérdést rendezni. Ez a határidõ egyébként 1990. november 30-a volt. Tehát azt gondolom, hogy tulajdonképpen a Ház valamennyi pártja, egy kivételével, bizonyos értelemben felelõs azért, hogy ez a rendezés mind a mai napig még nem történt meg.

De ami a lényeg, itt most mégiscsak az, úgy gondolja most is a kormány, hogy valóban ezt a rendezést most már mielõbb meg kellene tennünk. Ezzel kapcsolatosan zajlik már régebben egy jogszabály-elõkészítõ munka, most már ez a kodifikációs szakaszban van. Tehát az lenne most a konkrét javaslatunk és elképzelésünk, hogy a nagyon közeli jövõben kezdõdjenek hatpárti megbeszélések e törvényjavaslat ügyében, és ennek alapján, remélhetõleg szintén a nem távoli jövõben, a Ház törvénnyel törlesztheti ezt az adósságát. Tehát ezt a kérdést is el tudja rendezni.

Én most abba nem szeretnék belemenni - mert ez két percben nyilván lehetetlen -, hogy egy ilyen törvénynek milyen rendezõ elvei legyenek. Azok a kérdések, amiket a képviselõ úr említett, nyilván lényeges kérdések, amelyeket a törvény elõkészítése során tisztáznunk kell. Tehát én azt hiszem, hogy ez a hatpárti megbeszélés, ami a közeljövõben elkezdõdhet, nyilván segíti ennek az ügynek a mielõbbi rendezését. Köszönöm figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage