Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Itt tulajdonképpen ötéves késés van, tehát természetesen nem vitatkozom azzal, hogy jobb lett volna, ha korábban megszületik ez a törvény. Valóban van kapcsolat az államháztartási törvénnyel, de azért ez a kapcsolat nem annyira szoros, hogy ennek feltétlenül egyszerre kellene megtörténni.

Én azt gondolom, ha ezek a megbeszélések a közeljövõben megtörténnek, akkor ennek többféle eredménye lehet, és nyilván az egyik eredménye az kell hogy legyen, hogy abban is megegyezés szülessen, hogy mikor, milyen idõzítésben kerüljön ez a törvényjavaslat tárgyalásra és elfogadásra.

Zárójelben szeretném hozzátenni, hogy azért szakmailag nem annyira egyszerû ez a kérdés, és itt alkotmányos összefüggések is vannak, amelyeket figyelembe kell vennünk, s ez magyarázza azt, hogy miért tartott ennyi ideig az elõkészítés. Ezért azt gondolom, hogy valószínûleg túl gyors megoldást, néhány napon belüli megoldást, ami kellene az ön által javasolt változathoz, nem fogunk tudni találni, de adott esetben ezt is megvizsgálhatjuk. Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage