Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Én szomorúan hallgattam az ön válaszát. Ön és ezek szerint az egész Külügyminisztérium súlyos tévedésben van. (Zaj a bal oldalon.)

Nem arról van szó, hogy ez egy jelentéktelen esemény lenne. Arról van sajnos szó, hogy a Nyugat-európai Unió több millió polgára nem a magyar kormány hivatalos nyilatkozatai alapján, hanem nemzetközileg ismert mûvészek, labdarúgók, sportesemények, s egyéb ilyen és ehhez hasonló kérdések alapján alakít véleményt az országról.

A magyar külügyi kormányzatnak az az alapvetõ feladata, hogy lehetõleg minél jobb képet alakítson ki az országról, és amennyiben eltúlzott módon, igaztalan módon súlyos támadás éri a Magyar Köztársaság nemzetközi megítélését, akkor az ellen fellépjen.

Nem állítottam és nem állítottuk, hogy diplomáciai jegyzékváltásra lett volna szükség, azt gondolom viszont, hogy egyéb diplomáciai eszközökkel, amelyekre konkrét példákat is adtam, reagálni lehetett volna. Spanyol napilapban jelent meg ez a hír, Spanyolországban a magyar nagykövet Schmitt Pál, aki egy nemzetközileg elismert sportdiplomata, az égadta világon senki nem vette fel vele ebben a kapcsolatot, a magyar Külügyminisztérium sajnos ebben a kérdésben semmit nem tett, ez pedig bûnös mulasztás. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage