Szent-Iványi István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Nem azt mondtam, hogy jelentéktelen eseményrõl van szó, hanem hogy olyan eseményrõl van szó, amely nem tartozik az állami diplomácia feladatkörébe.

Deutsch képviselõtársam maga mondta, hogy a külföldi közvélemény nem a magyar diplomácia hivatalos nyilatkozatai alapján formálja ki a saját véleményét, hanem sokkal inkább más nyilatkozatok alapján. Ez azt is jelenti, hogy a mi ez ügyben tett nyilatkozataink, vagy akár Schmitt Pál nagykövet Madridban tett nyilatkozata vagy fellépése épp annyira nem befolyásolja a már megtörtént szerencsétlen eseményt, mint ennek elmaradása.

Én azt hiszem, hogy felesleges olyan dolgokban a kormányt hibáztatni, amikben a kormánynak lehetõségei, eszközei nincsenek. Én azt gondolom, hogy ez az kérdés arra lehetett jó, hogy a figyelmet ráirányítsa a helytelen, rossz szurkolói magatartásra. Ha ezen a téren tudunk valamit tenni, akkor sokkal õszintébben, jobb lelkiismerettel fogunk tudni más ügyekben is eljárni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage