Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót.

Tisztelt Miniszter Úr! Valóban a kérdésem úgy hangzott, hogy mitõl mehetnek tönkre az önkormányzatok, és ez valóban nem egy költõi, ez nagyon is prózai kérdés.

Én úgy tapasztalom, hogy csõdközelbe került számos önkormányzat. Valóban azok az elszórt esetek, amelyekkel találkozhatunk, a fejlesztések és a kiadások rossz aránya miatt is bekövetkezhettek. Én azonban ezt nem tartom egészen tipikusnak. Természetes az, hogy itt a normatív támogatás nem nõtt együtt az igényekkel, azonban mindezt azért is tartottam fontosnak megkérdezni, mert egy olyan konferencián hangzottak el, ezek a - többségében általam egyetértéssel fogadott - megállapítások, amely a Baloldali Önkormányzati Közösség, vagyis a BÖK találkozója volt.

Ez felveti azt a kérdést bennem, lehet-e egy önkormányzat jobb- vagy baloldali. Önkormányzati vezetõk lehetnek pártpolitikusok, azonban testületek egészben nem, és én azt hiszem, hogy csak Szekeres Imrét idézhetem, aki azt mondta: "Remélem, ti jobban kormányoztok helyben, mint mi az országban."

Ezt én is õszintén remélem, és köszönöm válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage