Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Úr! Kedves Képviselõtársaim! Azt gondolom, Gyimóthy képviselõtársam ügyesen eléje ment a holnap kezdõdõ vitának, de ez sem gond, mert legalábbis a gondolatok elkezdnek pörögni.

Három gondolattal szeretném önt megnyugtatni, de ha kell, akkor holnap visszatérek erre a kérdésre.

Az elsõ, hogy a termelõszövetkezetek, a volt állami gazdaságok - különösen az Alföldön - több tízezer olyan fogyasztói helyet létesítettek, amelyek pontosan a tanyák villanyellátását, elektromos ellátását szolgálják. Ezzel kapcsolatban, valamint az így létesített utakkal kapcsolatban egyszer már válaszoltam, s megismételném ezt a választ. Ezeken a településeken az önkormányzatoknak a kötelessége ezeket a szolgáltatásokat olyan állapotban tartani, hogy ott a szolgáltató vállalatok szolgáltatni tudjanak.

A második: minden szolgáltató vállalat a privatizáció után is abból él, ha fogyasztói vannak. Elemi érdeke tehát, hogy ugyanazt a rendszert fenntartsa, amely a megvásárláskor már létezett, hisz az érdeke az, hogy minél nagyobb teljesítményt tudjon értékesíteni.

A harmadik, hogy valóban egyrészt az információs memorandumban van rá utalás, másrészt pedig a szerzõdések során az állampolgárok érdekében nyilvánvalóan érvényesíteni fogjuk mindazon fogyasztóhelyek érdekeit, amelyek az adott áramszolgáltató területén léteznek, de hogy kiszélesítsem a kört, ugyanez vonatkozik a más módon létesített, jelenleg a szolgáltató vagyonában nem levõ gázszolgáltatókra is ugyanilyen indokok alapján. A jelenlegi gázszolgáltatónak és a jövõbeni tulajdonosnak tehát érdeke, hogy minél nagyobb fogyasztói réteg legyen, amely a teljesítményével nyilvánvalóan az eredményességet is javítani tudja.

Jogosnak tartom tehát a felvetését, nincsenek aggodalmaim, szeretném önt is, és az érintetteket is megnyugtatni.

(Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage