Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm államtitkár úr megnyugtató válaszát.

A Független Kisgazdapárt azt szeretné, ha a Mûvelõdési Minisztérium az UNICRI-vel vagy a UNICRI-vel - attól függ, hogyan ejtjük (Dr. Gyõriványi Sándor "u"-val, dr. Szabó Zoltán "j"-vel ejtette.) - továbbra is gondosan foglalkozna.

Tudunk arról - én ugyanis már négy év óta figyelemmel kísértem ennek a programnak a megindulását és folyamatait -, hogy júliusban a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériumban miniszteri értekezlet foglalkozott ezzel a kérdéssel és megfogalmazta már azokat a hatásköröket és felelõsségeket, amelyek itt szükségessé válnának, de amelyeknek a megvalósítása még nem egészen történt meg.

Úgy érezzük mi is, annak idején vita volt róla, hogy nem a népjóléti miniszter által kinevezett miniszteri biztos területe az iskolákban - hangsúlyozom, az iskolákban - az ezzel kapcsolatos prevenció megoldása, hanem oktatási kérdés.

A NAT vonatkozásában is átnéztem. Csupán annyit kívánok megjegyezni, hogy a prevenciót érintõ rész hiányos még és csak az egészségtannal kapcsolatos.

Államtitkár úr válaszát akkor tudom elfogadni, ha -mint lassan az interpellációk vonatkozásában már gyakorlattá vált - államtitkár úr megígérné, hogy a munkát ezen a területen is tovább, intenzíven folytatják. Ha erre a kérésemre sûrûn bólogatna - mint ez utólag szokásossá vált (Dr. Szabó Zoltán helyeslõen bólogat.), köszönöm szépen -, ebben az esetben elfogadom a választ. (Taps az FKGP padsoraiban.)

(15.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage