Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! A Budapesti Rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmi osztálya - egyébként az ön feljelentése és kezdeményezése alapján - hûtlen kezelés bûntettének alapos gyanúja miatt a kft. ügyvezetõje ellen valóban nyomozást rendelt el. A hatályos büntetõeljárási törvény szerint nyomozás elrendelésére akkor kerülhet sor, ha megállapítható bûncselekmény alapos gyanúja, és csak azzal szemben, aki alaposan gyanúsítható bûncselekmény elkövetésével. Az ön által kezdeményezett ügyben a nyomozóhatóság az alapos gyanút eddig csak a kft. ügyvezetõjével szemben látta megalapozottnak.

A nyomozás széles körben folyik.

(16.10)

A tanúkihallgatások, a szakértõi vizsgálatok és más nyomozási cselekmények végrehajtása annak megállapítására is kiterjed, hogy akár tettesként, akár részesként mások részt vettek-e a bûncselekmény végrehajtásában. Ha a nyomozás során olyan adatok merülnek fel, melyek bizonyítják, hogy a gyanúsított nem egyedül követte el a jogsértést, akkor a büntetõeljárást természetesen másokra is ki fogják terjeszteni. Képviselõ úr türelmét kérem, és biztosíthatom, hogy a nyomozóhatóság megfelelõ gondossággal jár el az ügyben.

Ennyi lett volna eredetileg a válaszom, ugyanakkor azonban nagyon sajnálatosnak tartom, hogy olyanok vagy olyan valaki neve hangzik itt el, akik vagy aki ellen jelenleg büntetõeljárás nem folyik. Azt gondolom, nem lenne szerencsés - noha sajnos korábban is volt már erre példa ebben a Házban -, hogy ilyen módon hangzanak el nevek és felvetések és gyanúsítgatások, amelyeket esetleg a késõbbi eljárások nem igazolnak. Attól kezdve viszont nincs lehetõsége védekezni annak, akivel szemben ezek a - jelenlegi állapotban még rágalomjellegû megállapításnak minõsülõ - megjegyzések elhangzanak. Képviselõ urat is és másokat is kérek, hogy ezektõl tartózkodjunk a jövõben ebben a Házban. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage