Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (FKGP): Mindenekelõtt köszönöm belügyminiszter úr tájékoztatását, és nagyon örülök annak, hogy ilyen széles körben folyik ebben a témában a nyomozás. Bízom abban, hogy nem kerüli el a nyomozószervek figyelmét az a tény, hogy az én feljelentésem elõtt mintegy két-három hónappal a Posta vezérigazgatója egy 5 oldalas tényszerû feljelentést kapott az egyik postai alkalmazottól intézkedésre várva, és õ ezt a szemétkosárba dobta, tehát tudomása volt, hogy mi történik a Hírép Kft. és a Posta közötti visszaéléseknél és nem tett semmit.

Ugyanakkor arra a tényre is szeretném felhívni tisztelt belügyminiszter úr figyelmét, hogy szabályos versenytárgyalás keretén belül meghirdették a Posta elszámoló központ kivitelezési munkáit, megtörtént a versenytárgyalás, ezek után a Posta vezérigazgatója egyoldalúan áthúzta az eredményt és egyedül aláírta - jogtalanul - a több száz milliós szerzõdést a Hírép Kft-vel. Tovább sorolhatnám például a nagykovácsi építkezések sorsát, amirõl szintén írásos tudomása volt a vezérigazgatónak, és a szerzõdéseket ketten írták alá, nemcsak a Kóró úr, hanem a Posta vezérigazgatója is.

Bízva abban, hogy ilyen széleskörûen fog a nyomozás tovább folytatódni, és bízva abban, hogy nemcsak egyedül a legkisebb embernek kell e százmilliós tételekkel kapcsolatos felelõsségrevonást elvinni, elfogadom miniszter úr válaszát azzal, hogy be tetszik számolni az eredményrõl e Házban. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage