Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján megtárgyalásra kijelölöm

a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra, valamint a személyazonosító jelre vonatkozó határozat következtében teendõ intézkedésekrõl szóló országgyûlési határozati javaslatra az önkormányzati bizottságot, az emberi jogi és az alkotmányügyi bizottságot;

a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra a költségvetési, az alkotmányügyi, a gazdasági, a mezõgazdasági és a kulturális bizottságot;

a hadköteles katonák szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatra a honvédelmi, az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságot;

a katonai és rendvédelmi felsõoktatási intézmények vezetõinek, oktatóinak és hallgatóinak jogállásáról szóló törvényjavaslatra a honvédelmi és az oktatási bizottságot;

a Magyar Energiahivatal fõigazgatójának a hivatal tevékenységérõl szóló beszámolójára a gazdasági bizottságot.

Tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelölöm a pénzügyminiszter beszámolási kötelezettsége a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank képviselõivel folytatott tárgyalásairól szóló országgyûlési határozati javaslatra a gazdasági bizottságot; ajánlás készítésére pedig a területfejlesztésrõl és a területrendezésrõl szóló törvényjavaslatra pótlólagosan kijelölöm a mezõgazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Szavazások következnek. Kérném, hogy foglalja el mindenki a helyét. Mielõtt az elsõ határozatot felolvasnám, egy jelenlét- ellenõrzést tartunk, hogy határozatképesek vagyunk-e.

Tisztelt Országgyûlés! Kérném önöket, nyomják meg az "igen" gombot jelenlét-ellenõrzés céljából - most. (Jelenlét-ellenõrzés. - A táblán megjelenõ eredmény: 178 képviselõ van jelen. - A Ház nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Láthatják a szavazatkijelzõ táblán, hogy határozatképtelenek vagyunk. Kérném a frakcióvezetõket, biztosítsák a Ház határozatképességét. (Rövid szünet. - Képviselõk érkeznek.)

Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi ülésünkön egy elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 202 igen szavazattal, 26 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

A kormány - kivételes tárgyalást kérve - benyújtotta az igazságügyi szakértõi kamaráról szóló törvényjavaslatát T/1538. számon. Megkérdezem dr. Csiha Judit államtitkár asszonyt, kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Dr. Csiha Judit bólint.) Igen, megadom a szót dr. Csiha Juditnak, az Igazságyügyi Minisztérium politikai államtitkárának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage