Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Ház! Én úgy gondolom, az Isépy Tamás felszólalása után kibontakozott vita - amelynek a tartalmával egyébként egyetértek - pontosan jelzi, hogy a költségvetés vitájának megkezdése elõtt napirend elõtti vitában értelemszerûen nem lehet még ismerni a kormány hivatalos álláspontját, hiszen ez az expozéban fog elhangozni. Ebben az expozéban a kormány álláspontjaként az fog elhangozni, hogy természetesen az OTKÁ-ra vonatkozó törvény teljes szuverenitást biztosít; hogy az OTKÁ-ra tervezett költségvetési pénz 1,4 milliárd forint helyett - errõl Szabó Zoltán szólt - 1,7 milliárd forint lesz, és ezt a költségvetési fejezetet a Magyar Tudományos Akadémia fogja gondozni.

Úgy gondolom, az elhangzó expozé világossá fogja tenni a kormány elkötelezettségét az alapkutatások és a tudományos közélet iránt. Csak meg szeretném jegyezni: az is nagyon fontos, hogy az az integrációs folyamat, amely kibontakozott az egyetemek és a Magyar Tudományos Akadémia intézetei között, tovább bõvítheti ezeket a lehetõségeket és forrásokat.

Én úgy gondolom, hogy a költségvetési vitában lesz módunk ezt a kérdést részleteiben is megvitatni. Mindenesetre köszönöm szépen Isépy Tamás figyelemfelhívását, mert gondolom, hogy ezzel kellõen megalapozta a költségvetési vitát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage