Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szájer József frakcióvezetõ úr felszólalására kívánok reagálni, és csak ennek kapcsán utasítom vissza Szekeres frakcióvezetõ úrnak azt a valótlan tényállítását, mintha ebben az országban csak egy kormánypárti napilap lenne. Az összes napilap kormánypárti... (Derültség.).., igen tisztelt Szekeres képviselõtársam, tehát nem érdemes számolgatnia: jegyezze meg az "összes" kifejezést, és akkor nem lesz ellentét közöttünk.

Ami most már a Szájer képviselõtársam által fölvetett kérdést illeti, hogy mennyiben romlott Magyarország helyzetének megítélése a többi közép-kelet- európai országhoz képest, úgy gondolom, leghelyesebb, hogyha nem mások értékelésébõl, hanem abból indulunk ki, amit a kormány mondott akkor, amikor hivatalba került. Emlékeztetem képviselõtársaimat: arra hivatkoztak, most aztán jön a csodavilág, megkötjük a hároméves megállapodást a Világbankkal. Egy ideig hallottuk a három évet, aztán kissé pianissimóbbra vették a hangot... (Derültség.).., és ezt követõen már arról hallottunk, hogy bizony- bizony, hároméves megállapodás nem lesz, de lesz készenléti megállapodás. Ezt követõen már szordínót is föltettek, és még halkabban folytatták tovább, hogy nem lesz itt, bizony, készenléti megállapodás sem, ellenben nincs is nekünk szükségünk semmiféle külföldi valutára, mert olyan jól állunk a valutát illetõen. Most pedig, legnagyobb meglepetésünkre, bejelentették, hogy most már mi adunk az IMF-nek meg a Világbanknak pénzt, mert nekünk annyi pénzünk van.

Én úgy gondolom, aki ezt a sort végighallgatta, az levonhatja a kellõ következtetést, hogy milyen következetlen ez a kormány.

Köszönöm szépen a szót. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage