K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Az 1995. évi XV. törvény alapján a földkiadó bizottságok 1995. december 31-ig mûködhetnek. Mint tudjuk - a múlt héten Lakos miniszter úr is elõadta -, eddig az ügyeknek csupán 20-25 százalékát sikerült elintézni, befejezni. Nehézséget okozott az, hogy a kiadó bizottságok rendezetlen körülményeket vettek át, több új ügy keletkezett, azonkívül számtalan esetben a fellebbezések, tehát a jogorvoslati eljárások húzták el azt az idõpontot, amelynek alapján ilyen lassúvá vált a munka.

Ezért azt indítványozzuk és azt kérjük, hogy 1996. december 31-ig hosszabbítsa meg az Országgyûlés ennek a törvényjavaslatnak az elfogadásával a földkiadó, illetve földrendezõ bizottságok mûködését. Ezt még azzal is indokoljuk, hogyha a módosítás nem következne be, akkor hátrányt szenvednének azok, akik ideiglenesen birtokba vették a földkiadó bizottságok kijelölése alapján a földeket, s most belekényszerülnének egy olyan eljárásba, hogy sorsolással döntsék el, hogy nem a tanyájuk mellett, hanem esetleg a határ másik részén kapnák meg a földet. És annál is inkább kárt szenvednének, mert ezek idõközben már beruháztak.

Erre figyelemmel - azt hiszem, ez mindenkinek a közös érdeke - kérem a képviselõtársaimat, hogy ezt a törvényjavaslatunkat szavazzák meg.

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage