Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Fidesz frakciója részérõl mi magunk is komolytalannak tartjuk azt a felvetést, amely néhány száz feketézõ ügyével keveri össze több százezer család fûtésének ügyét.

Ma már nem az utalványrendszerrõl van szó. Az utalványrendszer rossz volt, azt meg kellett szüntetni, csak az a kérdés, hogy a rendszer megszüntetése után elõállt helyzetet hogyan tudjuk kezelni. Ebben számunkra örvendetes az a kormánypárti beismerés, amit a múlt héten az MSZP frakcióvezetõje tett , hogy a kompenzációs rendszert nem dolgozta ki a kormány, ez rossz volt, erre semmiféle megoldási javaslata egyelõre nincs a kormánynak.

Bennünket ez a beismerés, sajnos, nem nyugtat meg, ismerjük azt, hogy korábban, jó néhány más törvénynél a kormány heteken, hónapokon át halogatta a probléma megoldását. Csak emlékeztetném önöket, hogy például az összeférhetetlenségi törvény kapcsán heteket, hónapokat kellett várnunk arra, hogy a törvényjavaslat elkészüljön, és az, sajnos, a mai napig nincs beterjesztve.

Éppen ezért a Fidesz parlamenti frakciója egy javaslattal állt elõ, amelyet már be is nyújtottunk a tisztelt Háznak. Az 1996-os költségvetésrõl szóló törvényjavaslathoz beadtunk egy módosító indítványt T/1456/17. számon, amely javasolja, hogy a Népjóléti Minisztérium fejezetben a háztartási tüzelõolajjal fûtõk számára kompenzálásra kerüljön sor.

Kérem a tisztelt Házat, hogy a megoldás érdekében ezt a módosító indítványunkat támogatni szíveskedjen. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage