Glattfelder Béla Tartalom Elõzõ Következõ

GLATTFELDER BÉLA, a gazdasági bizottság kisebbségének elõadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Képviselõtársaim! A gazdasági bizottság többségi kormánypárti és kisebbségi ellenzéki képviselõi meglehetõsen rövid vita után hozták meg döntésüket az 1996. évi költségvetési törvény tervezetérõl. A vita igazából nem volt sokkal hosszabb, mint az elõbbi többségi véleményt ismertetõ elõadás.

Úgy tûnik, hogy a vélemények tulajdonképpen már a vitát megelõzõen kialakultak és azok úgy voltak összefoglalhatók - ahogy az egyik kormánypárti képviselõ mondta -, hogy a kormánypárti képviselõk a beterjesztett törvényjavaslatot a pénzügyminiszter nevével jelzett stabilizációs törvénycsomag folytatásaként aposztrofálták, feltételezve, hogy ez a törvényjavaslat teljesíteni fogja annak feltételeit, hogy ez a stabilizációs program tovább folytatódjék.

Az ellenzéki képviselõk nem vitatták, hogy vajon lehet-e folytatni egy olyan törvénycsomagot, amelynek nagy részét az Alkotmánybíróság már hatályon kívül helyezte, de felhívták a figyelmet arra, hogy a Bokros Lajos nevével fémjelzett csomaggal akkoriban sem értettek egyet, és így ma sem tudják támogatni azokat a törekvéseket, amelyek ennek a folytatására irányulnak. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

(11.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage