Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelettel hivatkoznék a Házszabály 45. § (4) bekezdésére, amely szerint a kormány tagja vagy a helyettesítésére jogosult személy akkor is köteles részt venni az Országgyûlés ülésén, ha a napirenden levõ törvényjavaslat a feladatkörét érinti.

Ezt szûken szeretném értelmezni, hiszen tekintettel a mezõgazdasági bizottság véleményére, az illetékes miniszternek vagy politikai államtitkárának most jelen kellene lennie. Figyelemmel arra, hogy nincs jelen, azt hiszem, a Házszabály szerint akadálya van annak, hogy elhangozhassék a mezõgazdasági bizottság nyilatkozata.

Egyben konstatálnom kell, hogy egyéb, például a közoktatásügyi miniszter sincs jelen, tehát az emberi jogi bizottságunk sem tudja elmondani; a belügyminiszter politikai államtitkára jelen van, tehát annak nem lenne akadálya.

Ezért kérem, elnök asszony, szíveskedjék intézkedni, hogy az illetékes tárcák képviselõi legalább, amikor a bizottsági vélemény elhangzik, akkor legyenek jelen. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage