Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Nekem most nyilván azt kellene tennem - maradva az eredeti kérdésfeltevésnél -, hogy elmondom, hogy milyen alkalmazási feltételek vannak, amelyeket egyébként a '92-ben az elõzõ parlament által létrehozott köztisztviselõi törvény szabályoz. Akkor elmondhatnám, hogy melyek az alkalmazás feltételei, a büntetlen elõélettõl kezdve egészen a szakmai alkalmasságig.

Én azonban ezt nem teszem meg, mert valójában ebben az esetben arról van szó, hogy körültekintõen avagy nem körültekintõen jártak-e el egy leendõ munkatárs kiválasztásánál. Nem jártak el körültekintõen. Abban, hogy erre fény derülhetett, nagy szerepe van a nyilvánosságnak, illetve az elektronikus médiának, amiért köszönet illeti, ugyanis a helyzet valóban az, hogy semmilyen munka- vagy egyéb szerzõdéses kapcsolat nem jött létre, mert a beléptetés folyamatában érkezett ez a hír, amelyrõl azoknak, akik alkalmazni szándékozták az illetõt, nem volt tudomásuk. Természetesen ezek után munkaszerzõdés nem jött létre és nem is fog létrejönni.

Az esetnek az a tanulsága, hogy valóban körültekintõbben kell eljárni az ilyen esetekben, mert ellenkezõ esetben marad az, hogy valóban ilyen következményei lehetnek a kormányra nézve, ami elkerülendõ, én pedig itt állhatok a parlament elõtt és magyarázhatom egy olyan ügyben a bizonyítványt, amellyel egyébként önnel egyetértek. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage