Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm szépen miniszter úr a korrekt választ és tulajdonképpen szinte minden kérdésben egyetértünk.

Egyetértünk, valóban elfogadhatatlan az - hiszen a Miniszterelnöki Hivatal ebben a Házban székel -, hogy a magyar parlamentben vagy a Miniszterelnöki Hivatalban olyan ember üljön, aki ellen büntetõeljárás folyik.

Gond azonban többek között az is, hogy Havas Henrik, ennek az álomcsapatnak a vezetõje, kijelentette azt is - annak ellenére, hogy tudomásom szerint köztisztviselõ és most már címzetes államtitkár is -, hogy PR- tevékenységet nemcsak a kormánynak, hanem vállalkozás keretében másnak is hajlandó végezni. Itt bizonyos összeférhetetlenséget látok a köztisztviselõi törvény és a Havas Henrik úr vállalkozásai vagy esetleges leendõ vállalkozásai között.

A másik dolog: a címzetes államtitkár úr azt is kijelentette, hogy az ország imázsát akarja növelni. Én úgy gondolom, hogy a mostani lépésével nem az ország imázsát növeli, hanem szóbeszédekre ad alapot. Nevezetesen azt is beszélik, miniszter úr, ott a Miniszterelnöki Hivatal környékén, hogy nemcsak címzetes államtitkári rangot kapott Havas Henrik az álomcsapat vezetõje, hanem egy nyolcmillió forintos Chryslert is. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage