Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter úr! Tisztelt Országgyûlés! A telefon, mint mindenütt a világon, így Borsod-Abaúj- Zemplén megyében is, bár hosszú évek várakozása után, életünk mindennapjait, munkánkat, ügyeink bonyolítását kell hogy elõsegítse.

Végre a megye legkisebb településén is a legmodernebb telefonkészülékek kerültek vagy kerülnek az elkövetkezendõ napokban az állampolgárok lakásába.

(14.20)

Megszûnt az úgynevezett kurblis telefon. Modern telefonközpontokat adtak át a nyár folyamán a megyében. Probléma csak akkor adódik, amikor a régi vagy új telefontulajdonosok telefonálni szeretnének. Ugyanis a megváltozott telefonszámokat és az újonnan bekötött telefonok hatjegyû számait a Miskolci Központi Tudakozóban csak többszöri hívásra lehet megtudni, hiszen sokszor zsúfolt az a vonal. Semmiféle tájékoztató füzet nem került a tulajdonosokhoz a telefonszámok változásáról. Illetékesek tájékoztatása szerint a probléma megoldása csak az új telefonkönyv megjelenése után, körülbelül 1996. május- június hónapban várható.

Kérdezem ezért miniszter urat, hogy miért kell mintegy nyolc-tíz hónapot várni az új telefonszámok tájékoztatására, miért nem lehet egy pótfüzetet eljuttatni a telefon-elõfizetõkhöz? Talán sok kényelmetlenségtõl és bosszúságtól óvnánk meg a telefonnal rendelkezõket. Kérem miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage