Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Én már sokféle átalakulásról hallottam, például magtárból szállodát csináltak vagy pártoktatási intézménybõl egészségügyi fõiskola lett, ez történt a Németh-kormány idején, de arról, hogy elmeosztályból pártoktatási központ legyen, még nem hallottam. (Derültség.) Megmondom õszintén, hogy errõl nincs is tudomásom.

Ami most már a tatai kórházat illeti, a kórház természetesen minden ellenkezõ híreszteléssel szemben megmarad, csak - ahogy ezt a szerkezetátalakítás során terveztük - fokozatosan a krónikus ellátás javára billen a mérleg, de még idén és 1996-ban továbbra is 82 aktív ágyon folyik belgyógyászati és szülészeti ellátás. Tata és Tatabánya között egyébként legjobb tudomásom szerint a távolság nem haladja meg a 20 kilométert.

Ami pedig a konkrét intézményrészleget illeti, ez a bizonyos pszichiátriai osztály egy olyan különálló épületben található, amelynek a belsõ szerkezete egyáltalán nem felel meg a betegellátással szemben támasztott követelményeknek. Tehát jogosan született az a döntés, hogy a tatabányai megyei kórház veszi át a feladatot. Ez még financiális szempontból is kedvezõ, mert ha a megyei önkormányzati kórház tartja fenn a pszichiátriát, az az intézményfenntartó, és ellátandó betegek számára szakmai és pénzügyi szempontból is elõnyösebb. A megüresedõ mûemlék jellegû épület egyébként önkormányzati tulajdonban van, és annak hasznosításáról a képviselõ-testület jogosult dönteni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage