Gáspár Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Elnök Úr! Köszönöm a válaszadási lehetõséget. Úgy érzem azonban, hogy lényeges, érdemi kérdés nyitva maradt.

Az IMF Magyarországgal szemben megfogalmazott követelményeinek egyik legfontosabbika, hogy az ország külsõ nettó államadóssága a következõ két költségvetési évben csökkenjen. Ezzel szemben úgy gondolom, mégis csak tény, hogy az ország nettó külsõ adósságállománya tendenciájában gyorsuló mértékben növekszik - az 1995 májusát megelõzõ 12 hónap alatt az említett 17 közgazdász szerint ötmilliárd dollárral.

Ezt a gyors növekedést a 17 hivatkozott közgazdász szerint sem az export fokozásával, sem a belföldi gazdasági tevékenységbõl, sem pedig az egyébként bizonytalan privatizációs bevételbõl nem lehet fedezni.

Mindezek után megkérdezem elnök urat, hogy véleménye szerint az IMF Magyarországgal szemben elõírt azon kritériuma... (Az elnök poharának megkocogtatásával figyelmezteti a képviselõt az idõ leteltére.).., hogy a következõ idõszakban csökkenjen az ország külsõ nettó adósságállománya, megalapozott-e, reális-e, és ez hogy fog megtörténni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage