Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdést azért intéztem a miniszterelnökhöz, mert bár egy kis hírrõl van szó, és a sajtó túlnyomó része ennek megfelelõen fegyelmezetten hallgatott is róla, mégis szerintem több, mint külpolitikai hír. A jelenség túlmutat azon, amit egy tárca önmagában kezelni tud.

Mirõl van szó? Arról, hogy gyõztes kardozónk, Navarete József tiszteletére az október 14-15-ei brassói világkupa-versenyen nem játszották el a Himnuszt, és a zászlót sem vonták föl.

Tisztelt Ház! Minden sportoló életének emelkedett pillanata, amikor a gyõzelem elismeréséül eljátsszák országa himnuszát.

(15.10)

Ugyanakkor nem elég, hogy a román himnusz- és zászlótörvényt Románia úgy látszik, saját állampolgáraira érvényesíti, hanem immár egy más állam polgáraira is kiterjeszteni látszik.

Tisztelt Államtitkár Úr! Remélve, hogy egyetért ön azzal, hogy az ilyen gesztusok csökkentik Iliescu elnök megbékélési szándékának hitelét, kérdezem, hogy hogyan értékeli az eseményt, és milyen cselekvési lehetõséget lát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage