Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER, az alkotmány- és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ahogyan azt hallották képviselõtársaim, az Országgyûlés elutasító döntése után az alkotmányügyi bizottság kapta meg az interpellációt megvizsgálásra; erre a tárgyalásra november 1-jei ülésnapunkon sor is került.

A bizottság az interpelláció megvitatása után az interpellációra adott választ megalapozottnak ítélte. Megállapította ugyanakkor azt is a bizottság, hogy a válasznak az Országgyûlés által történt elfogadása nem akadálya annak, hogy az interpellációban jelzett probléma megoldása érdekében a bizottság vagy az interpelláló képviselõ további intézkedést kezdeményezzen.

Ebben a körben szeretném megjegyezni, hogy a bizottság kezdeményezte is azt, hogy a témában szereplõ, a legfõbb ügyész úr által kezdeményezett tényfeltáró vizsgálat korábbi bizottsági tárgyalásait vizsgálja felül titokszakértõ, aki megállapítja majd, hogy ennek a bizottsági tárgyalásnak - két ízben folyt bizottsági tárgyalásnak - mely részei hozhatók nyilvánosságra.

Mindezek alapján, tisztelt Ház, az Országgyûlés alkotmányügyi bizottsága azt javasolja az Országgyûlésnek, hogy a Házszabály 117. § (4) bekezdés a) pontja alapján utólag ítélje helyesnek az interpellációra adott választ. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage