Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Köszönöm szépen a szót. Igen nehéz helyzetben vagyok, államtitkár úr. Azért jó volt hallani, az országban több helyen hallották, hogy valóban ön sem ért egyet ezekkel a törvényekkel. Tehát nem jó ez a törvény. (Dr. Kis Zoltán: Nem is szavaztam meg!)

Akkor mondom a következõt, kedves államtitkár úr. Úgy, ahogy ön mondta az elõbb, valóban konkrét eset van a kányai szövetkezetben, ahol a közgyûlés úgy határozott, hogy a részaránytulajdonnak megfelelõen minden alapító tag kapjon - és mégsem kapott. Nem kapott, nem úgy intézték a régi rend urai, akik ott maradtak - rendszerváltás nem történt -, úgy rendelkeztek, hogy az a tíz- tizenkét ember kiosztotta egymás között ezeket a földeket. Pedig ezek az urak nemigen hoztak be semmi mást, csak a jó nagy piros könyvüket, és most megkapták a földtulajdonukat.

Tisztelt Államtitkár Úr! Még egyszer azt mondom, hogy nagyon jó volt hallani, tudja mindenki, hogy rossz a törvény. Ezután fogunk menni a bíróságra valóban ebben az ügyben. De azért nagyon sajnálom a tisztelt államtitkár urat, hogy ebben esetben nem tudom elfogadni a válaszát úgy a magam, mind a választóim nevében. Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage