Bokros Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BOKROS LAJOS pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Úr! Ebben az esetben nem tehetem meg azt a szívességet, hogy a kormánypárti képviselõ hölgyeket és urakat a válaszom elutasítására kérjem, mert még azt sem tudom, hogy ön elutasítja vagy elfogadja-e. (Derültség. - Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Én bízom abban, hogy ön el fogja fogadni az én válaszomat, hiszen két rövid kérdést tett föl, amire én is röviden tudok válaszolni.

Elsõ kérdése az volt a volt népjóléti miniszter úrnak - hadd szólítsam így önt -, elérkezettnek látom-e az idõt arra, hogy az Országgyûlés beszámoltassa az Egészségbiztosítási Önkormányzatot. Válaszom: igen. Elérkezettnek látom az idõt.

Második kérdése az volt, hogy vajon egyedi eset-e ez a kétszer 250 millió forintos pénzköltés, aminek a jogszerûségérõl, illetve a szakszerûségérõl - mondjuk így - megoszlanak a vélemények.

Én - ugyanúgy, ahogy ön - nem szeretném prejudikálni annak az ellenõrzésnek, annak a meghallgatásnak a végeredményét, amire éppen ön tesz javaslatot azzal, hogy beszámolóra hívja az Egészségbiztosítási Önkormányzatot. Javaslom tisztelt képviselõ úr, várjuk meg annak az ellenõrzésnek a végét.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage