Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Mielõtt erre felelnék, tisztelt Ház, egy-két apróságot szeretnék megemlíteni.

Itt egyik évben 2 milliárd-2 milliárd 300 millió forintos pénz elköltésérõl van szó, amelyhez az önkormányzat úgy nyúlt hozzá, hogy a kuratóriumok mûködéséhez fölállított egy titkárságot 16 fõbõl folyamatos munkaviszonyban, és 440 négyzetméteres irodát biztosított a pénzek zavartalan szétosztására. Ez alapos, jó munkalehetõséget biztosít, tulajdonképpen körültekintõ döntésnek látszik, azonban bennem fölmerül a kérdés, hogy bölcs-e ez a döntés.

Miniszter Úr! Az az érzésem, hogy érdekes utat választott ez a parlament és az elõzõ kormány - ha már ön engem miniszteri mivoltomban megszólított -, amikor a társadalombiztosítás dolgát egy önkormányzatra bízta. De abban a törvényben benne vannak azok a jogosítványok, amelyek nem a kormányt terhelik elsõdlegesen a Társadalombiztosítási Önkormányzat ellenõrzésével, mert azt tapasztaltam az elmúlt négy évben, hogy a kormány ez irányú mozgásai óriási ellenállást váltanak ki az érintettekbõl. Ez nekünk, a parlamentnek a feladatunk a Ház mindkét oldalán.

Ezért én most elfogadom a miniszter úr válaszát. Elõre úgy határoztam, ha a két kérdésem közül az egyikre igent mond, akkor ez a válasz jelen helyzetben elfogadható, úgyhogy ennyiben valóban fölösleges lett volna a tisztelt kormánypártiakat lelkiismereti háborúba kergetni. De azért felhívom a figyelmüket, hogy ésszel - nem is jó szó ez, hogy "ésszel" -, körültekintõen kell az interpellációkban az önök döntését is meghozni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage