Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Petõ Iván képviselõtársunk, frakcióvezetõ úr kifogásolta, hogy a Független Kisgazdapárt itt valamiféle újszerû gyakorlatot vezet be, amelynek a lényege az, hogy megszólítunk valakit, és erre a megszólítottnak nincs joga válaszolni.

Emlékeztetném igen tisztelt Petõ frakcióvezetõ urat arra, hogy ezt a vádat sokkal megalapozottabban én hangoztattam a Szabad Demokraták Szövetségével kapcsolatban akkor, amikor Bauer Tamás képviselõtársunk tett fel egy nyilvánvalóan övön aluli ütést jelentõ kérdést a Kisgazdapárt irányában, nevezetesen a pénzügyminiszter úrhoz, és ekkor kellett nekem napirend után erre válaszolnom. Salamon László elnökölt akkor - ha netántán nem emlékezne erre az esetre Petõ képviselõtársunk.

Tehát ha fölveti ezt a kérdést, akkor csak a saját frakciójával kapcsolatban vetheti fel, mert a kezdeményezés onnan indult.

Ami most már a konkrét felvetést illeti. Az én kérdésem nyilvánvalóan egy konkrétumra, egy alapnak a tízmillió forintos utalványozására irányult. Konkrétan a miniszter úrtól kérdeztem, és a miniszter úr nem mondta, hogy nem. Tehát én úgy gondolom, ezt az esetet nem lehet abba a körbe sorolni, amelybe Petõ képviselõtársunk sorolta.

Ugyanez az állítás igaz Gyimóthy képviselõtársunk kérdésére. Õ konkrétan megnevezte azt az intézményt, megnevezte az információt, megnevezte, milyen alapja van annak a gyanúnak, hogy az a helyzet fog bekövetkezni, amire õ hivatkozott. Tehát ez egy konkrét kérdés volt, épp úgy, mint az én kérdésem. Ezt akként beállítani, mintha ez valamiféle tisztességtelen dolog lenne...! Akkor kérem, úgy gondolom, az interpelláció célját és értelmét veszti.

Ugyanezt tudom mondani Dornbach képviselõ úrnak. Úgy gondolom, egy alapítvánnyal kapcsolatos adatot juttattak el hozzám. Én természetesen nem tudom kontrollálni ezeknek a valóságtartalmát. (Az SZDSZ és az MSZP padsoraiban felzúdúlás, zaj. - Dr. Hack Péter: Hazugság!) Nem én vagyok, elnézést kérek, kár ordibálniuk, igen tisztelt képviselõtársaim, mi ellenzéki pozícióban vagyunk. Addig nem tudunk eljutni például, hogy a legfõbb ügyész úrtól megkapjunk egy adatot akkor, amikor ...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage