Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Nagy örömömre szolgál, hogy Bokros Lajos miniszter úr jelenlétében zajlik a költségvetési vita. Én holnapra kértem felszólalási lehetõséget, illetve jelentkeztem, tehát most nem az általános kérdésekhez, hanem csak a mostani felszólalásához szeretnék kapcsolódni; örvendezve azon is, hogy így a részletkérdésekben is vita alakulhat ki.

Pénzügyminiszter úr visszatekintett az Antall-, illetve a Boross-kormány idõszakára, és a jelenlegi pénzügypolitika szempontjából kedvezõ következtetéseket vont le a különbségekbõl. Legyen szabad emlékeztetnem azonban két olyan tényezõre, ami az összehasonlításokban mellõzhetetlen. Az egyik, hogy az a periódus az európai, sõt világviszonylatban tapasztalható depressziónak, illetve lassú élénkülésnek a korszaka volt, emellett részben - illetve az egyik évet illetõen teljességében - Magyarországot a XX. században legnagyobb mértékben sújtó aszálynak az idõszaka.

Úgy gondolom, hogy ennek a két tényezõnek a figyelembevétele nélkül az összehasonlítás sánta. (Dr. Bokros Lajos bólogat.) Tehát indokolt, hogy ezekre a körülményekre messzemenõ figyelemmel legyenek azok a közgazdászok, akik az egybevetés kívánatos eszközével élnek. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage