Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Pénzügyminiszter úr mondanivalóm egy részének lényegét nagyon jól összefoglalta; ebbõl viszont azt a következtetést vonta le, hogy az a gazdaságpolitika, gazdaságfilozófia, amely - a KDNP ösztönzésére is - az elmúlt ciklusban megindult, a lehetõ legrosszabb eredményhez vezetett. Ezzel a végkövetkeztetéssel továbbra sem tudok egyetérteni. Emlékeztetek rá, hogy '94- ben az ipari termelés 9 százalékkal, ezen belül az építõipar 3,5 százalékkal nõtt, 14 százalékkal nõtt a mezõgazdasági teljesítmény, a GDP 3 százalékkal, a beruházások 15 százalékkal, az export pedig 19 százalékkal. De emellett nyilvánvaló az az egyensúlyromlás, amihez pénzügyminiszter úr a csõd egyenes következményét fûzte. Véleményünk szerint ennek a gazdaságfilozófiának a továbbvitele nem a csõdhöz vezetett volna, hanem a kibontakozáshoz.

Ugyanakkor pénzügyminiszter úr a mondanivalóm második fõ gondolatára nem reflektált, ezért ebben a rövid idõkeretben hadd figyelmeztessek arra, hogy az én mondanivalómnak valóban egy ilyen gazdaságfilozófia volt az alapja.

(9.40)

De a fõ mondanivalója emellett az volt, hogy ez a politika, amit a jelenlegi kormány folytat, veszélyezteti a társadalmi stabilitást és a jövõt. Úgy vélem, az a mondat, hogy a mi politikánk eredménye a legrosszabb lett volna, sajnos ide úgy vihetõ át, hogy a legrosszab lehet a társadalmi stabilitás felborulása és fõleg a magyar jövõ veszélyeztetése. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage