Varga Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Elsõsorban Varga István és Lányi Zsolt képviselõtársaim hozzászólása inspirált arra, hogy egy pár mondattal reagáljak. Idézem, lehetõleg pontosan, hogy mit mondott Varga István képviselõtársunk: a törvényjavaslat csak arra jó, hogy a társadalmi csoportokat szembeállítsa, nem a stabilizációt, hanem a destabilizációt szolgálja. Az adózás rendjérõl szóló törvényjavaslat súlyos fenyegetés az adófizetõknek, és a bûnbak az egyéni vállalkozó.

Úgy gondolom, hogy ez egyszerûen vérforraló csúsztatás ahhoz képest, amit a törvénytervezet leír. És úgy beállítani a dolgot, mintha a becsületes adózókat sértené az, ami ebben az elõterjesztésben van, enyhén szólva is nem felel meg a valóságnak. Tudnék mondani ennél durvább kifejezést is, de a parlamentben ezt nem teszem meg.

Ugyanakkor viszont egyetértek Varga István képviselõtársamnak azzal a megállapításával, hogy a világon mindenütt intellektuális harc folyik az adóhatóságok és az adócsalók között - ez is egy idézet egyébként tõle. Ez igaz; azt viszont képviselõtársunk nagyvonalúan elfelejtette elmondani, hogy ez a harc az adóhatóság részérõl sokkal keményebben megy a világ demokratikus országaiban, mint ahogy ezt nálunk tesszük. Csak utalok például Steffi Graf apjának esetére, amit az újságok elég jól és elég széles terjedelemben hoznak.

Ugyanakkor viszont szeretném azt is elmondani, hogy a törvényjavaslat nem a társadalom tagjait állítja úgy szembe, mint ahogy azt Varga István képviselõtársunk, illetve Lányi Zsolt képviselõtársunk igyekezett beállítani. Már most is szemben állnak társadalmi csoportok... (Az elnök csengetéssel figyelmezteti a képviselõt az idõ leteltére.).., például a becsületesen adózók egyértelmûen elutasítják azt, hogy vannak adózók, akik viszont kibújnak a fizetési kötelezettség alól.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage