Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon fontosnak és jelentõsnek tartom képviselõ asszony beszédét, a következõk miatt.

1. Elõször hangzott el a Házban MDF-es politikus, volt kormánytag részérõl, hogy ezek a változások, amelyekhez hozzákezdtünk, elkerülhetetlenek. Nagyon jelentõsnek tartom ezt a bejelentést.

2. Elõször hangzott el az volt kormánytag részérõl, hogy az 1990 és '94 közötti két konzervatív kormány semmilyen változásokat abban az elosztási és ellátási rendszerben, amelyet maga is megváltoztatandónak tartott, nem tett és nem csinált meg. Mennyivel könnyebb lett volna - az ország '90-91-es teljesítménye s a családok és az egyének tartalékai mellett - ezeket a változásokat elindítani!

3. Úgy gondolom, jelentõs volt ez a beszéd abból a szempontból is, hogy világossá tette, amivel mélységesen egyetértek, hogy ezek a változások nem egy-két év alatt fognak lezajlani, hanem hosszú idõ alatt és ebben - legyenek kormányon vagy ellenzékben - a magyar parlament pártjainak tevékenyen kell közremûködniük. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage