Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Szekeres képviselõtársam már egyszer az újságba is - hasonlóan gátlástalanul - belenyilatkozott arról, hogy az elmúlt négy évben egészségügyben, szociálpolitikában - és a többi - nem történt semmi. Nem áll módomban két percen belül felsorolni; ha itt ült volna az egészségügyi vitanapon, akkor hallotta volna, hogy elég sok mindent mondtam, nagyon konkrétan.

És hogy egy ellátórendszer reformját az ember elindítja, de nem tudja befejezni négy év alatt - ezt õ maga támasztotta most alá. Ugyanakkor azonban a reform nem egyenlõ az esztelen kapkodással, és nem egyenlõ a hibás döntéshozatalok sorával; hiszen ha olyan lépéseket teszek, amik holnap ellátási hiányokat keletkeztetnek, ha olyan lépéseket teszek, amik holnapután sokkal többe fognak kerülni, akkor az a reform nem reform - hanem károkozás, kedves képviselõtársam!

Én a szakmai megalapozottságot hiányolom az egész döntési sorból a legjobban, és a hosszú távú szemléletet. És ezt persze lehet még egypárszor elmondani, hogy mi itt nem csináltunk semmit, csak ártottunk négy éven keresztül, de talán mögé kellene nézni a tényeknek, és esetleg, például az egészség ügyében, gondolkodni azon, hogy amit mi négy évig csináltunk, az hogyan folytatható - mert a választások elõtt még egyetértettek vele!

A másik pedig Bauer képviselõtársamnak szól: nemcsak hogy végigolvastam a cikket, itt is van nálam. Én meg fölhívom a figyelmét arra, hogy "A fizetési mérleg hiánya" címû, egészoldalas írásban nagyon sok tényezõt sorol fel - és ebbõl nagyon keveset tudott az akkori kormány befolyásolni.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage