Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Én tényleg megütközéssel hallgattam a kormánypárt reakciókat Pusztai Erzsébetre, mert az tûnt ki belõle, hogy egyszerûen nem vették maguknak a fáradságot azok a kormánypárti képviselõk, akik felszólaltak - akik hallgattak és figyelmesen hallgattak, azoknál nyilván más a helyzet -, hogy odafigyeljenek arra, Pusztai Erzsébet mit mondott.

A jóléti állam - Pusztai Erzsébet hangsúlyozta - egy torzszülött jóléti állam, és éppen az a lényege, ami megszületett a szocializmus alatt, hogy a bért helyettesítették ezzel az úgynevezett jóléti ellátó rendszerrel. És ezért ezt nem lehet így visszafogni egyik napról a másikra anélkül, hogy megvárnánk, ameddig a bér is megfelelõ módon emelkedni tud! Ez nem úgy mûködik, mint egy valódi jóléti állam. Itt figyelemmel kell lenni erre, és egyik pillanatról a másikra nem lehet visszafogni - ezt próbálta fejtegetni képviselõtársam.

Szekeres Imre nyilatkozatára: a katasztrófapolitika, illetõleg a katasztrófapropaganda miért tragikus - ezt próbálta képviselõtársam megmagyarázni. Ez nem úgy mûködik, mint a szocializmusban mûködött, amikor ki lehetett menni a testvéri Szovjetunióhoz és el lehetett sírni, hogy összeomlik az ország, amennyiben a kõolajat nem adják továbbra is rubelért - amit majd mi tovább tudunk adni dollárért -, amennyiben nem tesznek engedményeket, tragédia lesz itt, szörnyûség lesz, mert szörnyû helyzetben van az ország. A nyugatiak erre nem adnak! Hiába megy ki a pénzügyminiszter és mondja, hogy államcsõd lesz; ha ezzel telekiabálják a világot, ha ezt kormányzati oldalról teszik, akkor kénytelenek komolyan venni a befektetõk, és nem jönnek Magyarországra!

Ezt próbálta elmagyarázni Pusztai Erzsébet a kormánypolitika tükrében, és sajnos még e felszólalás nyomán sem értette meg Szekeres Imre frakcióvezetõ úr. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage