Gerócs József Tartalom Elõzõ Következõ

Dr. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Nem tudom, mi a cél azzal, hogy a bérbõl és fizetésbõl élõk, valamint a vállalkozók közé éket verjenek vagy õket összeuszítsák. Ez elsõsorban a sajtó részérõl nyilvánul meg mind többször, de most Hegyi Gyula képviselõtársam is ugyanerrõl beszélt. Ugyanis, ha van egy vállalkozó, aki 50, vagy 100, vagy 200 embert alkalmaz, ezek az alkalmazottak mind bérbõl és fizetésbõl élnek. Az, hogy nekik olyan sokat kell befizetni a közösbe, természetesen nem a vállalkozók bûne, hanem a kormány pénzügyi politikájának bûne.

Ez az eset nagyon emlékeztet engem az 1949-'50-es évekre, amikor a mezõgazdaságban nem volt túl magas a termelés és beszolgáltatás volt. Minden rossznak a kulák volt az oka. Ha nem ment a termelés, ki volt a bûnös? A kulák! Miért kell a kuláknak több, mint a szegény parasztnak? Annak is csak egy gyomra van, miért kell annak kétszer-háromszor annyi. Azt hiszem, ezeket mind ismerik.

Véleményem szerint ez az összeuszítás nem más, mint lényegében figyelemelterelés az országban jelenleg uralkodó kaotikus pénzügyi helyzetrõl. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage